Anasayfa
Knight
Silkroad
Minecraft
ria2 banner
  • FORUMDAKİ TÜM VIP REKLAM ALANLARI ÜCRETSİZDİR BİLGİ İÇİN BURAYA TIKLA.
    ALL PREMIUM ADS ARE FREE ON THIS PLATFORM FOR DETAILS CLICK HERE.

Counter Strike Rehber

counter-strike-rehberi-nasil-oynanir.png

Dünyayı kasıp kavuran ve 2000 yılından bu yana bitmeyen bir tutku olan CS'ın tarihi ve tüm detaylarını sizler için Counter Strike rehberi yazısında topladık.
Counter-Strike (Half-Life: Counter-Strike olarak da pazarlanmaktadır), başlangıçta Minh Le ve Jess Cliffe tarafından Half-Life için bir mod olarak oluşturulan çok oyunculu bir birinci şahıs nişancı oyunudur. Beşinci beta ile birlikte Valve Software, geliştirmeye aktif olarak katılmaya başladı ve sonunda oyunun haklarını satın aldı ve her ikisinin de kabul ettiği şirketteki orijinal geliştiricilere işler teklif etti.
Beta aşamalarında yaklaşık bir yıl geçirdikten sonra, modun ilk tam sürümü 9 Kasım 2000'de yayınlandı ve oyun bundan kısa bir süre sonra 14 Kasım 2000'de Kuzey Amerika'daki perakendecilerde de mevcuttu.
Serinin yaratılmasından bu yana, Counter-Strike: Condition Zero, Counter-Strike: Source ve serinin sonuncusu Counter-Strike: Global Offensive gibi çeşitli devam filmleri ve yan ürünler yaratıldı.​

Counter Strike Oynanışı - Nasıl Oynanır?​

counter-strike-oynanisi-nasil-oynanir.jpg

Oyun, raunt tabanlı bir oyunda birbirleriyle yarışacak iki takım arasında oynanır. Oyunun başlangıcında, oyuncular Terörle Mücadele tarafına veya Terörist tarafına katılabilir ve oyunun ilk yarısı boyunca o takımda oynayabilir. Bir takım, puanları belirli bir miktarı aştığında oyunu kazanır. Bir takım rakip takımı tamamen ortadan kaldırdığında veya takıma özel hedefini tamamladığında bir puan kazanılır. Maç devre arasına geldiğinde taraflar değişir; Terörle Mücadele ekibi artık Terörist olarak oynar. Oyun, ikinci yarıda bir takım kazanana veya oyun berabere kalana kadar devam eder (oyun her iki tarafın da aynı puana sahip olmasıyla sona erer).
Her tur, iki takımın aynı anda ortaya çıkmasıyla başlar; silah ve ekipman satın almaları için turdan önce satın alma süresi adı verilen birkaç saniye verilir. Sunucu ayarlarına bağlı olarak oyuncular, takımları için belirlenmiş bir satın alma bölgesinde olmaları koşuluyla genellikle turun başlamasından sonraki ilk 90 saniye içinde daha fazla ekipman satın alabilirler. Tur, bir takım turu kazandığında veya turun süre sınırına ulaşıldığında (varsayılan 5 dakikadır) sona erer. Sonraki turlar birkaç saniye sonra başlar.
Oyun, her oyuncunun kaç oyuncuyu öldürdüğünü, kaç kez öldüklerini izler ve oyunculara düşmanları öldürmeleri veya takım hedeflerini tamamlamaları için para verir. Ayrıca her takımın kaç kez kazandığını da izler. Her iki takım da bir sonraki turun başında ek para alır ve son turun galipleri kaybedenlerden daha fazla para alır. Hayatta kalan oyuncular ekipmanlarını korur ancak ölenler onları kaybeder.
Tur bitmeden öldürülen tüm oyuncular seyirci olur; sohbet ve sesli mesajları hala hayatta olan oyuncular tarafından görülemez veya duyulamaz, ancak turun geri kalanını izleyebilirler. Takımınızın öldükten sonra ölüm yerini, verilen hasarı ve düşmanın olası yerini bildirmek için sizinle iletişim kurabileceği Küresel saldırıda Rekabetçi Mod oynamadığınız sürece.​

Counter Strike Oyun Modları​

counter-strike-oyun-modlari.jpg

Counter-Strike, son derece rekabetçi çok oyunculu oyunuyla dünya çapında övgü aldı. Oyunu çok oyunculu yapma kararı, yalnızca mod kökenlerine dayanmaktadır. Tek oyunculu bir oyun yapmak, çok daha az çalışma gerektiren çok oyunculu bir oyunun aksine, yeni modeller ve AI kodu düşmanlar için gerekli olacağından çok daha fazla iş gerektirecekti.
Her biri kendi ekipleri, hedefleri ve haritaları olan üç resmi senaryo vardır. Her durumda, iki takım Terörle Mücadeleciler Teröristlerle karşı karşıya gelir.
Orijinal perakende sürümde, yalnızca tek oyunculu kısa bir eğitim haritası dahil edildi, ancak bu, oyun Steam'e aktarıldığında kaldırıldı.​

Counter Strike Senaryoları​

counter-strike-senaryolari.jpg

Counter-Strike'da üç resmi senaryo vardır: Suikast, rehine kurtarma ve bomba imha. Counter-Strike Beta sırasında kaçış olarak bilinen dördüncü bir senaryo vardı. Senaryonun kendisi hala oynanabilir, ancak oyunun yayınlanmasından önce tüm resmi haritalar kaldırıldı.​

Rehine kurtarma​

counter-strike-senaryolari-rehine-kurtarma.jpg

Bu senaryoda rehineler Teröristler tarafından tutulmaktadır. Resmi haritalarda 3 ila 5 rehine bulunur, ancak çoğu haritada 4 rehine bulunur. Terörle Mücadele ekibinin bu rehineleri bir rehine kurtarma bölgesine kadar eşlik ederek kurtarması gerekiyor. Teröristler rehinelerin kurtarılmasını engellemelidir. Rakip takımı eleyerek de zafer elde edilebilir.​

Bomba imhası​

counter-strike-senaryolari-bomba-imhasi.jpg

Bu senaryoda iki bomba alanı vardır ve bir Terörist bir C4 ile yola çıkar. Bomba her iki bomba alanına da yerleştirilmelidir. Bomba yerleştirildikten sonra belli bir süre sonra patlayacaktır. Bu süre zarfında Terörle Mücadeleciler bombayı etkisiz hale getirmeye çalışabilirler ve başarılı bir şekilde etkisiz hale getirme Terörle Mücadelecileri muzaffer kılar. Bomba patlarsa turu Teröristler kazanır. Rakip takımı eleyerek bir raunt kazanmak da mümkündür.​

Suikast​

counter-strike-senaryolari-suikast.jpg

Bu senaryo, üçü arasında en az popüler olanıdır ve oyunun son sürümünde yalnızca tek bir harita olan Oilrig yer alır. Bu senaryoda, Terörle Mücadele ekibindeki tek bir oyuncu, VIP kaçış bölgesine ulaşması gereken bir VIP rolünü üstlenir. Bazı haritalarda yalnızca bir kaçış bölgesi bulunurken, diğerlerinde birden fazla kaçış bölgesi bulunur. Teröristler VIP'yi ortadan kaldırmak zorundadır ve VIP'yi başarılı bir şekilde ortadan kaldırmak Teröristlere zafer kazandıracaktır. Her iki takımın da satın alınabilecek kısıtlı bir silah cephaneliği var. Diğer senaryolarda olduğu gibi, rakip takımı eleyerek de zafer elde edilebilir.​

Counter Strike Haritaları​

counter-strike-haritalari.jpg

Counter-Strike, kentsel, arktik, orman ve çöl ortamları dahil olmak üzere farklı ortamlarda geçen çok çeşitli haritalara sahiptir. Beta sonrası aşamalarda, haritalar resmi dağıtımda hala biraz daha küçük bir ölçekte döndürülüyordu. Counter-Strike 1.6'nın piyasaya sürülmesinden bu yana oyuna hiçbir harita eklenmedi veya oyundan çıkarılmadı.
Oyun için haritaların çoğunun, başlangıçta sadece hobi haritacıları olan kişiler tarafından oluşturulduğuna dikkat edilmelidir. Valve Software daha sonra Counter-Strike ve içeriğinin haklarını satın aldığında bunlar, birçok seviye tasarımcısı için perakende olarak yayınlanan ilk eserler oldu.
Counter-Strike'ın son sürümünde 25 resmi harita bulunmaktadır.​

747​

counter-strike-haritalari-747.jpg

Harita, teröristler tarafından kaçırılan bir Boeing 747 uçağında geçiyor.
Uçak içinde yakın dövüş çok yoğun olduğundan av tüfeği veya yüksek oranda ateşli silah kullanılması tavsiye edilir. Ancak rehinelere zarar verebileceği için HE bombaları 1.6'da önerilmez. Koruma için Flashbangs ve Smoke bombaları kullanılabilir. Teröristler dışarıdaki kurtarma bölgesinde kamp kurmaya karar vermedikçe veya dışarıda çatışma meydana gelmedikçe, bu haritada keskin nişancılık yapmak çok etkili değildir. Çoğu Terörist (özellikle botlar), uçağın içinde rehinelerin yanında veya CT yumurtlama noktasına çok yakın olan kurtarma bölgesinde kamp kurmayı tercih edecektir.​

Airstrip​

counter-strike-haritalari-airstrip.jpg

Harita, Kolombiya'daki bir uçak pistinin etrafında geçiyor. Uyuşturucu ticaretiyle savaşmak için özel kuvvetleri ormana taşımak için kullanılıyor.
Terörle Mücadele: Teröristin uçak pisti yerleşkesine patlayıcı yerleştirmesini önleyin. Teröristler: C4'ü uçak pisti yerleşkesinin içine yerleştirin ve yakıt ve kargo alanlarını yok edin.
Diğer notlar: Bu haritada 2 bomba yeri var.​

Assault​

counter-strike-haritalari-assault.jpg

Counter-Strike'da Supply Station Assault olarak adlandırılan ve Counter-Strike: Source'ta Laundery Assault olarak yeniden adlandırılan Assault (cs_assault), Counter-Strike, Counter-Strike: Source ve Counter-Strike: Global Offensive'de yer alan bir rehine kurtarma haritasıdır.
Terörle Mücadeleciler, bir grup Terörist tarafından yakalanan ve bir depoya konan rehineleri kurtarmalı. Counter-Strike ve Counter-Strike: Source'ta yer almasına rağmen her iki versiyon da aşırı farklılıklarıyla dikkat çekiyor. Counter-Strike: Source, Güvenlik kameralarını hariç tutmanın yanı sıra oldukça gerçekçi bir yaklaşım ortaya koydu. Kameraların kaldırılmasının yanı sıra en büyük değişikliklerden biri de otoyolun tren istasyonuyla değiştirilmesi oldu. Bazı oyuncular yeni değişikliklerden bıktı, ancak yine de Counter-Strike: Global Offensive'de yer alıyorlar. Yine de Assault, tüm Counter-Strike oyunlarındaki en popüler haritalardan biri olmaya devam ediyor.
Bu haritanın dengesiz olduğu kabul edilir ve Terörist ekibine, depo da dahil olmak üzere haritanın daha yüksek bölümlerinde kolayca dolaşabilecekleri için bir avantaj sağlar. Source'ta, deponun arka girişinin ikinci katta ek bir giriş noktası olduğu için bu sorun bir şekilde ortadan kalktı. Global Offensive'de CT'ler, pencerelerden dolayı çatıdan T'leri vurarak haritayı daha fazla dengeleyebilir.​

Aztec​

counter-strike-haritalari-aztec.jpg

Aztec (de_aztec), Counter-Strike serisinde yer alan bir bomba imha haritasıdır. Bir Orta Amerika arkeolojik sit alanında yer almaktadır.
Terörle Mücadele: Teröristlerin arkeolojik alanı bombalamasını önleyin. Teröristler: Değerli Aztek kalıntılarını yok edin.
Diğer notlar: Bu görevde 2 bomba alanı bulunmaktadır.​

Backalley​

counter-strike-haritalari-backalley.jpg

Backalley (cs_backalley), Counter-Strike'da yer alan bir Rehine Kurtarma haritasıdır. Counter-Strike: Global Offensive'de Backalley (oyun içinde "Arka Sokak") olarak bilinen Operation Vanguard aracılığıyla bir topluluk yeniden yapımı sürümü yeniden sunuldu.
Harita, geceleri bir kentsel alanda, çok sayıda apartman bloğunun içinde ve arasında yer almaktadır. Birçok dikey öğeye ve sıkışık koridorlara sahiptir.
Counter Strike: Teröristler, rehineleri tutan binaların altındaki bodrum katında ortaya çıkarken Terörle Mücadeleciler, seçebilecekleri iki yolun olduğu açık havada doğarlar.
Doğru yol, Anti-Teröristlerin ilerlemek için balkondan merdiveni inmeleri gereken küçük bir sokağa götürür. Bundan sonra, orta sokağa girmeyi veya dairelerin içine girmeyi seçebilecekleri bir koridora giden bir merdiven vardır.
Sol yol, Mid'e giden bir tünel ve ortanın yukarısındaki üst kattaki balkona çıkan havalandırmaya tırmanmak için bitişik bir merdiven ile daha büyük bir sokağa götürür. Orta sokak iki katlı dikeydir ve Teröristler dairelerin pencerelerine veya çıkıntılarına kamp kurabilirler. Terörle Mücadeleciler, ön salonda sola giderlerse, ikinci apartman katına çıkan bir merdivene gelirler.
Rehineler, Alley'in ayrı taraflarındaki iki binada, ana odada, sürgülü kapının hemen önünde yer almaktadır.
Counter-Strike: Global Offensive: Harita, görsel ve düzen iyileştirmeleriyle yeniden yapıldı, bazı alanlar tamamen kesildi. Counter-Terrorist doğuşundan gelen sol yol, düşme hasarını önlemek için artık eski merdiven yerine bir rampaya çıkıyor. İkinci apartman katı, ona giden merdivenle birlikte kaldırıldı. Bunun yerine, bir koridor ve arka salona bağlar.
Terörist spawn'ı basitleştirildi ve artık dairelere giden bir hol ile sadece bir odadan oluşuyor. Sokağın sol tarafında artık dairelere alternatif bir giriş var. Diğer binada da arka salonlar kaldırılmış yeni bir garaj çıkışı var. Yükleme bölümündeki merdiven, Terörle Mücadele spawnına yaklaştırıldı. Rehine odalarındaki havalandırmalar kaldırıldı.​

Cbble​

counter-strike-haritalari-cbble.jpg

Eskiden Cobble olarak bilinen Cobblestone (de_cbble), Counter-Strike serisinde yer alan bir bomba imha haritasıdır. Overpass haritasının yanına Winter Offensive güncellemesinde Counter-Strike: Global Offensive'e eklendi. Şu anda Defusal Group Sigma'da ve Basit Eğlence eşleştirmesi, Deathmatch için mevcut ve B bomba sahası Wingman için kullanılıyor.
Cobblestone, büyük boyutlu bir haritadır ve önceki yinelemelerinde oldukça önemli dikey savaşlara sahipti. Önceki sürümlerde, haritadaki birçok düşüşün yüksekliği nedeniyle düşme hasarı almak oldukça kolaydır. Oyunun erken sürümlerindeki botlar da ara sıra düşerek ölür. Ek olarak, bu harita açıktır ve keskin nişancıları çok kullanışlı hale getirir.
Bomba sahası A, Terörle Mücadele spawn'ının hemen yanında yer alır ve bomba sahası B, büyük bir heykelin etrafında bulunur. Teröristler, yakınlarda bir keskin nişancı kulesi, A bomba sahasına giden bir tünel ve B bomba sahasına giden merdivenler ile daha alçak bir bölgede ortaya çıkar. A bomba sahasına giden yol, ya A uzun alt geçidine ya da bir bağlantı yoluyla bomba sahası B'ye giden çok açık bir alana götürür. B'ye giden yol, B uzunluğunda ve bir düşüşle tünellere götürür.
Haritanın Wingman versiyonunda yalnızca B bomba sahası var, Teröristler tünellerde ve Karşı Teröristler A ve B bomba sahaları arasındaki bağlantıda ortaya çıkıyor.​

Chateau​

counter-strike-haritalari-chateau.jpg

Chateau (de_chateau), Counter-Strike serisinde yer alan bir Bomba İmha haritasıdır. Counter-Strike: Global Offensive hariç her oyuna dahildir.
Teröristler: Cobble'ın kaybından sonra, Lord Williams yazlık şatosunu yeniden inşa ediyor. Yeniden şekillenmesini engellemelisiniz. C4'ü ön veya arka avluya dikin.
Terörle Mücadele: Lord Williams'ın yatırımını koruyun ve Teröristlerin yeni evini yok etmesini önleyin.​

Dust​

counter-strike-haritalari-dust.jpg

Dust (de_dust) bir bomba imha haritasıdır ve Dust 2'nin öncülüdür. Çok oyunculu Counter-Strike serisinin her oyununda görünür.
Harita bir Orta Doğu kasabasında geçiyor ve iki bomba sahası içeriyor: biri Terörle Mücadele alanında ve diğeri yakınlardaki açık alanda.
Global Offensive'de, Mağrip gibi bir Kuzey Afrika ortamına benzeyen konum biraz değiştirildi. Haritanın merkezi yapısı, hem Orta Doğu'yu hem de Kuzey Afrika'yı kapsayan İslam dünyasındaki bir ortamın göstergesi olan daha belirgin İslami mimari unsurlar içeriyor. Kuzeni haritası Dust 2'nin orijinal enkarnasyonu gibi, haritanın etrafında tahrip olmuş araçlar, hasarlı binalar, Humvee'ler ve hatta haritanın etrafında teknik bir görünürlük ile son çatışma belirtileri var.​

Dust2​

counter-strike-haritalari-dust-2.jpg

Dust II (de_dust2), aynı zamanda Dust2 olarak da bilinir, Counter-Strike serisinde yer alan bir Bomba İmha haritasıdır. Dust'ın halefidir.
Güçlü dengesi nedeniyle Counter-Strike serisinin en popüler haritalarından biri olan Dust II, Counter-Strike serisi için ikonik bir haritadır. Birçok sunucuda yaygın olarak oynanır ve Counter-Strike turnuvaları için de popüler bir seçimdir.
Harita, önceki Dust'a benzer şekilde Orta Doğu'da geçiyor gibi görünüyor. Haritanın daha eski bir sürümü, birçok tanımlayıcı özellikten yoksundur; tek tanımlayıcı özellik, duvarlar için kumtaşı dokuları ve zemin için kum gibi görünen şeylerdir.
Daha sonraki oyunlar, haritanın ayarını göstermek için görsel olarak tanımlanabilir daha fazla özellik ekledi. Orijinal Global Offensive versiyonu, Orta Doğu'nun çağdaş bir görünümünü yansıtan İslami mimariyi ve Humvee'ler ve bombalanmış duvarlar gibi askeri ve çatışma faaliyetlerinin varlığını içeriyordu.
Yenilenen versiyonda harita, Orta Doğu coğrafi bölgesinde yer almayan ancak benzer mimari tarzlara sahip Fas'ta geçiyor.
Harita gevşek bir şekilde birbiriyle bağlantılı üç şeride ayrılabilir: T Spawn'ı B bomba sahasına bağlayan tüneller, T Spawn'ı CT Spawn'a ve podyuma bağlayan orta ve T Spawn'ı bomba sahası A'ya bağlayan Long. Yollar bu şeritlerden ayrılır ve birbirine bağlı bir harita oluşturur.​

Estate​

counter-strike-haritalari-estate.jpg

Zaphod's Estate (cs_estate), Counter-Strike'da yer alan bir rehine kurtarma haritasıdır. Çok sayıda kamp yeri, kapalı koridorlar ve odalar ve karanlık alanlar nedeniyle, daha az popüler olan rehine kurtarma haritalarından biridir.
Bu, bir arazide ve onu çevreleyen alanda yer alan küçük bir haritadır. Bu haritada malikanenin her katında bir tane olmak üzere yalnızca üç rehine var. Estate, Teröristlerin keskin nişancılık için kullanabilecekleri çok sayıda pencere içerir. Ayrıca ana girişin üzerinde erişilebilir bir balkon bulunmaktadır. CT Spawn, Anti-Teröristlerin sokak duvarının üstüne çıkmak için kullanabileceği bir merdiven içerir. Arazinin arkasında, kırılabilir bir ahşap duvara giden bir merdiven var.​

Havana​

counter-strike-haritalari-havana.jpg

Havana (cs_havana), Counter-Strike, Counter-Strike (Xbox), Counter-Strike: Condition Zero ve Counter-Strike: Source'ta yer alan resmi bir rehine kurtarma haritasıdır.
Harita Küba'nın Havana şehrinde geçiyor. Counter-Strike: Source'ta ortam, rauntlar arasında dinamik olarak değişir. Örneğin, bir turda bir pencere açık olabilir ama sonraki turda kapanır. Bu nedenle Havana, ustalaşması imkansız olmasa bile çok zor bir haritadır ve bu nedenle oyundaki en az oynanan haritalardan biridir.​

Inferno​

Inferno (de_inferno), Counter-Strike serisinde yer alan bir bomba imha haritasıdır.
Harita, Avrupa mimarisine sahip küçük bir kasabada geçiyor. Global Offensive versiyonunda, Ayrılıkçı fraksiyonun varlığı, haritanın çevresinde görülen İtalyanca yazılmış işaretlerden de anlaşılacağı gibi, haritanın kesinlikle İtalya'da geçtiğini gösteriyor. Ancak ayrılıkçı hizip Bask ülkesi İspanya ve Fransa'da da var, dolayısıyla orada da olması muhtemel.
Harita gevşek bir şekilde dikdörtgendir, Terörle Mücadeleciler haritanın bir köşesinde ve Teröristler çapraz olarak zıt köşede ve iki bomba sahası diğer iki köşede bulunur.​

Italy​

counter-strike-haritalari-italy.jpg

Italy (cs_italy), Counter-Strike serisinde yer alan bir rehine kurtarma haritasıdır. İlk çıkışından bu yana, her oyunda yer aldı ve topluluk arasında hayranların favorisi olarak kabul edildi.
Italy dar geçitlerle doludur ve ikonik bir pazar yeri içerir. Bu alanlarda, çok çeşitli taktiksel fırsatlarla hem yakın mesafe hem de uzun menzilli çatışmalara sahiptir. Çatışma için olağan bir alan olan pazar, muhtemelen haritanın en "açık" ve en geniş kısmıdır. Binaların ve evlerin birçoğuna erişilebilir, bu da açık hava çatışmalarını geride bırakır. Görünür dağlar olduğu için haritanın İtalya'nın kuzeyinde bir yerde olması muhtemeldir. 20. yüzyılda gerçek ayrılıkçı-terörist saldırılar olduğu için Güney Tirol eyaletinde geçtiği öne sürülüyor, "Bixio" sokak tabelası gerçek "Brixen" kasabasını akla getiriyor.​

Militia​

counter-strike-haritalari-militia.jpg

Militia (cs_militia), Counter-Strike, Counter-Strike (Xbox), Counter-Strike: Condition Zero, Counter-Strike: Source ve Counter-Strike: Global Offensive'de görünen bir rehine kurtarma haritasıdır.
Terörle Mücadele: Rehineleri kurtarmak için Cliffe's Compound'a girin. Rehineleri tehlikeye atmadan Teröristleri çıkarın. Teröristler: Terörle Mücadele gücünün rehineleri kurtarmasını önleyin.
Diğer Notlar: Görevde 4 rehine ve bir kaçak var.​

Nuke​

counter-strike-haritalari-nuke.jpg

Nuke (de_nuke), Counter-Strike, Counter-Strike: Source ve Counter-Strike: Global Offensive'de yer alan bir Bomba İmha haritasıdır.
Harita, nükleer maddeler içeren bir depoda veya bir nükleer santralde geçiyor. Global Offensive'de haritanın orijinal versiyonunda bir Alman nükleer santrali yer alırken, yenilenen versiyonu bir Amerikan santralinde geçiyor.
Çoğu Counter-Strike bomba imha haritasının aksine, harita birden çok şerit yerine merkezi bir yapı etrafında döner ve iki bomba sahası üst üste bindirilir.​

Office​

Counter-Strike'da The Office Complex olarak bilinen Office (cs_office), Beta 7.0'da eklenen resmi bir rehine kurtarma haritasıdır. O zamandan beri her çok oyunculu Counter-Strike oyununda yer aldı.
Kışın park alanları ve dış bahçeleri olan bir ofis binasında yer almaktadır. Terörle Mücadele (CT) doğma bölgesi, Teröristler ofislerin içindeyken bir otoparktadır. Terörle mücadele ekipleri ofislere ön girişten, arka koridordan veya cam pencerelerden girebilir. Spawm alanının yakınında keskin nişancılık için kullanılabilecek odalar vardır. Ayrıca bir arka bahçe ve garajın arkasında ofislere giden bir koridor bulunmaktadır. Bu yol ana koridora bağlıdır ve doğrudan Terörist spawn'a götürür.
Ön giriş, koridorlara açılan küçük bir merdiven boşluğudur. Yakınlarda birden çok pencereye sahip bir ofis odası da bulunmaktadır. Terörist spawn'ın iki rehinesi var. Spawm'ın yanında, iki rehinenin ve küçük bir deponun bulunduğu bir projeksiyon odası var. Global Offensive'de depo odalarından biri küçük bir mutfağa dönüştürüldü.
Muhtemelen Office, Counter-Strike'daki daha dengeli Rehine Kurtarma haritalarından biridir, çünkü oyuncular harita boyunca eşit bir zemine sahip olacak ve rehinelere geniş yollarda kolayca eşlik edilecektir.​

Oilrig​

counter-strike-haritalari-oilrig.jpg

OilRig (as_oilrig), Counter-Strike'da yer alan bir suikast haritasıdır.
Bir grup Terörist, önemli bir suç tanığının bir petrol platformunda saklandığını keşfettikten sonra, Terörle Mücadele Görevlileri onu ne pahasına olursa olsun korumaya hazırlanır. VIP, çıkarma bölgesine güvenli bir şekilde gitmeli veya sonuçlarına katlanmalıdır.
Oilrig, kısıtlı silahlara sahip tek resmi Counter-Strike haritası olduğundan, en az popüler olan resmi haritadır. Ayrıca, kafa karıştırıcı karanlık koridorlar ve çok sayıda alan, keskin nişancılar için büyük bir avantaj olabilir. Oilrig içeren bir sunucu bulmak neredeyse imkansızdır.
Aşağıdaki silahlar Terörist ekibi için kısıtlanmıştır: M3, XM1014, MP5, P90, Scout, SG552, G3SG1 ve M249.
Terörle Mücadele ekibinin bunun dışında yalnızca iki kısıtlı silahı vardır: Steyr Scout ve AWP.​

Piranesi​

counter-strike-haritalari-piranesi.jpg

Piranesi (de_piranesi) resmi bir bomba imha haritasıdır. Counter-Strike, Counter-Strike: Condition Zero ve Counter-Strike: Source'ta mevcuttur.
Arka plan: Villa Piranesi olarak bilinen genişleyen neo-romanesk bir saray, bir müze olarak halka açılacaktır. Restore edilmiş mobilyalar ve sanat eserleri yerleşkeye sevk ediliyor.
Teröristler: İki ana cazibe merkezinden birini yok ederek müzenin açılmasını engelleyin; ön avludaki antik güneş saati veya arka bahçedeki büyük göksel bahçe.
Terörle Mücadele: Tarihi bölgeyi teröristlere karşı koruyun.​

Prodigy​

counter-strike-haritalari-prodigy.jpg

Prodigy (de_prodigy), Counter-Strike: Global Offensive hariç tüm Counter-Strike oyunlarında bulunan resmi bir bomba imha haritasıdır. Kafa karıştırıcı iç odalar, koridorlar ve kapalı alanlar nedeniyle, daha az popüler olan bomba imha haritalarından biridir.
Bir ofisin içinde ve çevresinde, büyük olasılıkla dağlardaki bir askeri üssünde bulunuyor. Terörle mücadele ekipleri bomba sahası B'de ortaya çıkarken, yakındaki bir merdiven onları hızlı bir şekilde bir havalandırma bacasına ve A bomba sahası gibi birkaç önemli alana götürebilir. Sandıklar ve Güvenlik Kapıları olarak bilinen alanlar en fazla faaliyetin olduğu alanlardır.​

Siege​

counter-strike-haritalari-siege.jpg

Canyon Siege (cs_siege), Counter-Strike'da yer alan resmi bir rehine kurtarma haritasıdır. Çok sayıda keskin nişancı pozisyonu, haritanın boyutu ve rehinelere başarılı bir şekilde rehine kurtarma bölgesine kadar eşlik etmenin zorluğu nedeniyle, daha az popüler olan Rehine kurtarma haritalarından biridir.
Valentin Levillain ve Marc Bidoul, Counter-Strike: Global Offensive için haritayı yeniden yaptılar ve bu harita, kısaca Siege olarak adlandırılan Bravo Operasyonunun bir parçası olarak oyuna eklendi.​

Storm​

counter-strike-haritalari-storm.jpg

Counter-Strike'da resmi harita olarak kullanılır ve Counter-Strike: Condition Zero'da oynanabilir.
Dağlarda, elektrik direkleri ve karanlık aydınlatma ile bir tür ordu karakolu. Saat akşama ayarlanmıştır. CT'ler, sahada kalabilecekleri, T Spawn'a gidebilecekleri veya A'ya gidebilecekleri Bomba Sahası B'de doğarlar. Çatışma, Altgeçit, Ana Salon ve Üstgeçit çevresinde sık görülür. Bu, gece görüş gözlüğünün kullanışlı olduğu birkaç haritadan biridir ve haritanın ölçeği onu keskin nişancılar için iyi bir harita yapar.​

Survivor​

counter-strike-haritalari-survivor.jpg

Counter-Strike'da resmi bir harita olarak kullanılır ve diğer tüm resmi Counter-Strike haritalarında olduğu gibi Counter-Strike: Condition Zero'da oynanabilir.
de_Survivor, gizli keskin nişancı noktaları (özellikle bomba alanlarında bulunanlar), karanlık tüneller, çevresel tehlikeler ve sinir bozucu yollar içeren açık alanlar içerdiğinden, daha az popüler olan bomba imha haritalarından biridir.
Terörist spawn, üç yola çıkan küçük bir yolda bulunur: yukarı vadi, aşağı vadi ve köy. Sağ tarafta üzerinde köprü bulunan donmuş bir göl vardır. Terörle Mücadele spawn'ı, her bomba alanına giden iki çıkışı olan küçük bir mağaradır. Bir bomba sahası bir kamyon, ikincisi ise bir uçaktır. Kamyon bomba sahasına Ravine'den erişilebilir ve burası, küçük duvarlar ve kamyonun kendisi dışında çok az korunaklı açık bir alandır. C4, römorkun içine ekilebilir ve o römorkun tepesine çıkan bir merdiven vardır. Uçak bombalama alanı da daha açık bir açıklıkta bulunuyor. C4'ün düşen uçağın içine yerleştirilmesi gerekiyor. Bu bomba sahasına Köyden ulaşılabilir.
Dağ geçidine kamyon bomba sahasından (Terörle Mücadeleciler) veya küçük gölün yanındaki tünellerden (Teröristler) erişilebilir. Vadinin üzerinde biri basıldığında kırılan iki köprü vardır. Bu üst alan, her iki ekip tarafından aşağıdaki düşmanları keskin nişancılık yapmak için kullanılabilir.
Köy, T Spawn ile uçak arasında yer almaktadır. Siper olarak kullanılabilecek çok sayıda bina ve araba içerir, bu da onu tüneller dışında haritanın en az açık alanı yapar.​

Torn​

counter-strike-haritalari-torn.jpg

Torn (de_torn), Counter-Strike ve Counter-Strike: Condition Zero'da yer alan bir bomba imha haritasıdır. Sınırlı miktarda alan, çok kafa karıştırıcı yollar ve bomba alanları arasındaki önemli mesafe nedeniyle, daha az popüler olan haritalardan biridir ve bu, Counter-Strike: Source'tan çıkarılmasına katkıda bulunmuş olabilir.
Torn, Türkiye kırsalındaki terk edilmiş küçük bir banliyö olan Bahçelievler'de geçen bir bomba imha haritasıdır.
Bu haritanın orijinal arka planında, Birleşmiş Milletler birliklerinin yenilmesi ve bölgeden geri çekilmek zorunda kalması vardır. Bununla birlikte, şehrin sokaklarının altından akan arkaik su kanalları, doğrudan bölgedeki en büyük nehir deltasının büyük bir memba koluna açılıyor. Köyün veya daha spesifik olarak bu su kanallarının büyük bir terör eyleminin potansiyel hedefi olduğuna dair istihbarat alındı ve bu nedenle yüksek eğitimli operasyonlardan oluşan bir ekibe durumu kontrol altına almak için köye yeniden girme emri verildi.​

Train​

counter-strike-haritalari-train.jpg

Train (de_train), Counter-Strike, Counter-Strike: Source ve Counter-Strike: Global Offensive'de yer alan bir bomba imha haritasıdır.
Terörle Mücadele: Teröristlerin iki trende nükleer yükleri bombalamasını önleyin. Ekip üyeleri, yükleri tehdit eden bombaları etkisiz hale getirmelidir. Teröristler: C4'ü taşıyan Terörist, yüklerden birini imha etmelidir.
Diğer Notlar: Görevde trenlerin üzerinde 2 adet faydalı yük bulunmaktadır.​

Vertigo​

counter-strike-haritalari-vertigo.jpg

Vertigo (de_vertigo), Counter-Strike'da yer alan ve daha sonra 1 Ekim 2012 güncellemesiyle Counter-Strike: Global Offensive'e eklenen bir bomba imha haritasıdır.
Vertigo, yapım aşamasında olan ve Terörle Mücadele ve Terörist ekipleri arasındaki çatışmayı merkez alan bir gökdelene dayanıyor. Teröristlerin asıl amacı binayı bombalamakken, CT'ler onların hedeflerine ulaşmasını engellemek zorundadır. Hem bomba alanları hem de Terörle Mücadele spawn'ı haritanın üst katında bulunurken, Terörist spawn'ı merdiven boşluğunun alt katında yer alır.​

Counter Strike Silah ve Ekipmanlar​

counter-strike.jpg

Counter-Strike, bıçaklardan av tüfeğine ve hafif makineli tüfeklere kadar çeşitli silahlara sahiptir. Counter-Strike için silahlar esas olarak iki kritere göre seçildi. Birincisi, silahların kullanımı tatmin edici olmalı ve havalı görünmeleri ve kulağa hoş gelmeleri gerekiyordu. Diğer kriter gerçekçilik ve grupların gerçek hayatta muhtemelen hangi silahları kullanacağıydı. Bu kriterlerden birincisine, gerçekliği sağlamaktan daha fazla ağırlık verildi.
Potansiyel silah adayları için ilham çeşitli filmlerden alınmıştır. Örneğin, Ronin filmi Krieg 552 ve M249'un dahil edilmesine ilham verdi. Air Force One ve Professional filmlerinden de daha fazla ilham alındı.
Silahların kendileriyle ilgili bilgilerin çoğu internetten veya silah dergilerinden alındı. Bazı silahlarla ilgili sınırlı bilgi mevcut olduğu için Minh Le, bazı silahların onları canlandırırken nasıl işlev görmüş olabileceğini tahmin etmek zorunda kaldı ve bu nedenle birkaç silah modeli, gerçek dünyadaki benzerleriyle karşılaştırıldığında farklılıklar gösteriyor.
Counter-Strike, özellikle solak silah görünümü modellerine sahiptir. Bu modeller solak olarak yapılmıştır çünkü bu modellerin yaratıcısı ve Counter-Strike'ın arkasındaki ana adam Minh Le solaktır ve bu nedenle silahları o taraftan canlandırmayı tercih etmiştir. Oyun, modelleri sağ elini kullananlara değiştirme olasılığına sahiptir, ancak modeller basitçe solak muadillerinden yansıtıldığı için, gerçek dünyadaki muadillerine kıyasla bazı yanlışlıklar sergilerler.​

Counter Strike Geliştirilme Süreci​

Counter Strike Beta​

counter-strike-gelistirilme-sureci-counter-strike-beta.jpg

Oyun, GoldSrc motorunda bir Half-Life modifikasyonu olarak başladı. Çok sayıda yinelemeden geçti ve popülaritesi artarak tüm zamanların en popüler birinci şahıs nişancı oyunlarından biri haline geldi. Beşinci beta sırasında Valve Software dahil olmaya karar verdi ve sonunda oyunun haklarını satın aldı.​

Counter Strike İlk Sürüm​

counter-strike-gelistirilme-sureci-counter-ilk-surum.jpg

31 Ağustos 2000'de Counter-Strike'ın Half-Life için bir mod olmasının yanı sıra perakende bir ürün olarak piyasaya sürüleceği açıklandı. Oyunu perakende bir ürüne dönüştürme kararı, perakende sürümünün oyunu daha erişilebilir hale getireceği düşünüldüğünden verildi. Valve Software ayrıca pazarın Half-Life gerektirmeyen çok oyunculu bir ürüne nasıl tepki vereceğini görmek istedi.
Yaklaşan perakende sürümüyle, çeşitli yasal sorunların çözülmesi gerekiyordu. Bu konulardan biri de silah isimleriydi. Yasal sorunlardan kaçınmak için sahte isimlerle değiştirildiler. Sadece oyunun haklarını satın almanın yanı sıra Valve Software, haritaların ve dokuların haklarını güvence altına almak için her seviye tasarımcısına ve sanatçıya başvurmak zorunda kaldı. Bazı dokuların şüpheli kökenleri olduğu bulundu ve yeniden yapılmaları veya sansürlenmeleri gerekiyordu, bu da perakende sürüm için haritalarda bazı değişikliklere yol açtı. Minh Le, tüm haritaların perakende sürümünün bir parçası olmasını umarken, Valve, perakende sürümüne yalnızca bazı haritaları dahil etmeyi seçti. Valve tarafından satın alınmayan haritalar için Minh Le, hiçbir yükümlülüğü olmamasına rağmen yazarlara kendi cebinden ödeme yapmaya karar verdi.
Doğal olarak oyunun yeni versiyonunda yeni içerikler de yer aldı. Minh Le tarafından piyasaya sürülmek üzere üç yeni silah modellendi. Ayrıca tüm yeni oyuncu modelleri Valve Software tarafından sağlandı. Maverick Developments ayrıca oyunun perakende versiyonu için bir eğitim haritası hazırlamak üzere sözleşme imzaladı.
Perakende versiyonu, 14 Kasım 2000'de Kuzey Amerika'daki mağaza raflarında göründü.​

Counter Strike Yayınlanma Sonrası​

counter-strike-gelistirilme-sureci-counter-strike-yayinlanma-sonrasi.jpg

Beta aşamalarında olduğu gibi, oyun tam olarak yayınlandıktan sonra çeşitli yamalar yayınlandı. Valve artık dahil olduğundan, motorda önemli değişiklikler gerektiren güncellemeler de mümkündü. Buna Counter-Strike 1.1'de yepyeni bir izleyici modu, Counter-Strike 1.3'te sesli iletişim ve Counter-Strike 1.4'te hile önleme teknolojisi dahil edildi.
12 Haziran 2002'de, oyunun Steam'e aktarılmadan önce ayrı olarak indirilebilir bir yama olarak sunulan son sürümü olan Counter-Strike 1.5 piyasaya sürüldü.​

Counter Strike Steam'e Geçiş Süreci​

counter-strike-gelistirilme-sureci-counter-strike-steam-gecis-sureci.jpg

Counter-Strike, 2002'nin başlarında hem Counter-Strike 1.4'ün hem de içerik dağıtım platformunun erken kapalı beta testi sırasında Steam'de göründü. Mart 2002'de bu beta testi de halka açıldı. Ancak bu noktada Steam'in kullanımı kesinlikle beta testi amaçlıydı ve asıl oyunun Steam üzerinden sunulmasına yönelik bir plan henüz yoktu. Valve, Counter-Strike 1.5'in piyasaya sürülmesiyle aynı zamana denk gelen oyunu Steam'de kullanılabilir hale getirmek istemişti, ancak sonunda programın gerisinde kaldılar ve Steam'e transfer, Counter-Strike 1.6'ya kadar beklemek zorunda kaldı.
Ekim 2002'de, Counter-Strike 1.6'nın ilk olarak Steam üzerinden kullanıma sunulacağı ve gerçek sürümden önce bir beta testinin yapılacağı haberi düştü. Açık beta testi başlangıçta Kasım ortasında başlayacaktı, ancak tarih ilk olarak Aralık ortasına çekildi ta ki test nihayet 16 Ocak 2003'te başlayana kadar. Ancak, aşırı talep nedeniyle, Steam sunucularının bant genişliği tükendiği için daha fazla beta kabulü hızla askıya alındı. Steam ve dolayısıyla Counter-Strike 1.6 beta, 11 Şubat 2003'te tekrar genel kullanıma sunuldu.
Oyun, bu beta testi sırasında birçok kez güncellendi ve Counter-Strike 1.6, yeni silahların ve Valve Software'in VGUI2 teknolojisine dayanan tamamen yeni bir arayüzün dahil edildiğini gördü. Turtle Rock Studios tarafından Counter-Strike: Condition Zero için geliştirilmekte olan resmi bot ayrıca 5 Haziran 2003 ile 9 Eylül 2003 arasında Counter-Strike 1.6'da halk tarafından beta testine tabi tutuldu. Yarım yılı aşkın bir süredir halka açık beta testinin ardından, beta testi 9 Eylül 2003'te sona erdi. Counter-Strike 1.6'nın son sürümü başlangıçta hemen ertesi gün yayınlanacaktı, ancak Steam ağındaki son dakika değişiklikleri beklenenden uzun sürdü ve Counter-Strike 1.6'nın son sürümü 12 Eylül 2003'te yayınlandı.
Counter-Strike 1.6, oyun için son büyük içerik güncellemesi oldu ve sürüm numarası artık orijinal oyunu serinin geri kalanından ayırmak için yaygın olarak bir başlık olarak kullanılıyor. Steam'in piyasaya sürülmesinden bu yana, hatalara/istismarlara yönelik düzeltmeler veya daha küçük denge değişiklikleri getiren çeşitli küçük yamalar yayınlandı. Counter-Strike ve Counter-Strike: Condition Zero'nun çevrimiçi topluluklarını birleştirmek için bir Counter-Strike 1.7 planlandı, ancak böyle bir güncelleme asla yayınlanmadı.
2007'de, piyasaya sürülmesinden önce bile oldukça fazla tartışmaya neden olan bir güncelleme yayınlandı: oyun içi reklamlar. Topluluğun olumsuz tepkisine rağmen,bu reklamlar, altı yıl boyunca arayüzün bazı kısımlarını ve bazı haritaların duvarlarını süslemeye devam etti ve sonunda 2013'te Counter-Strike'ın devredildiği zaman kaldırıldı.
29 Ocak 2013'te oyunun beta sürümü Linux ve Mac OS X için kullanıma sunuldu ve 14 Şubat 2013'te bu platformlar için destek resmi olarak yayınlandı.​
 
Üst